Kategóriák
Boldogság

A Boldog Párok 11 Szokása

blodogpar1Ti is gyakoroljátok ezeket? Ha igen, akkor  a partnereddel jók az esélyeitek egy jó párkapcsolatra.

Csak nézd végig, és számolj!

Mire figyelsz

1. Amire figyelnek

A párok problémáinak a nagy része sokszor kiküszöbölhető, ha a párok mindkét tagja megváltoztatja, hogy mire figyel a partnerén. Ahelyett,  hogy arra figyelnél, ami bosszant téged, emlékeztesd magad azokra a tulajdonságaira ami örömmel tölt el.
Nagyon sok ember képes arra, hogy csak a negatív dolgokra fókuszáljon még akkor is, ha sokkal több a pozitív dolog körülötte.

 

jó éjt

2. Mindig “Jó éjt” kívánnak egymásnak

Mindannyian hallottuk már, hogy “ne aludj el mérgesen”, és ezt jó betartani. Ha veszekedtetek tartsatok egy kis szünetet és őszintén kívánj “jó éjt” a párodnak és emlékeztesd, hogy még szeretsz vele lenni.

 

bizalom

3. Bizalom és megbocsájtás

Minden párnak vannak nézeteltérései, de ahogy ezeket a pillanatokat kezeled, az fogja meghatározni a párkapcsolatodat.
A legtöbb dolog amin a párok veszekednek általában apróságok, amiket nagyon könnyen meg lehet oldani.
Mielőtt kiabálni kezdesz, várj egy kicsit, lépj hátrébb és figyelj a teljes képre. Bízz meg a párodban, és ha kell bocsáss meg neki a gyanúsítás és a harag helyett.

 

alvas

4. Együtt mennek aludni

Lehet, hogy meglepődsz rajta, hogy milyen fontos a párok szinkronja miatt ez az apróság, de hosszú távon fontos egy párkapcsolat erősítésében. Nem egyszerű mindig megfelelően ütemezni az alvási igényeteket, de a párok, akik együtt alszanak el sokkal szorosabb köteléket éreznek és megnyugtatja őket szerettük érintése

 

hazaer

5. Átölelik egymást, mikor hazaérnek

Bőrünk “emlékszik” a jó, a rossz és a semmilyen érintésre, ami egy másik emberrel kapcsolatos. Igyekezz a legtöbb érintést – ölelést és csókot – megszerezni és adni mert ez egy boldogabb és egészségesebb párkapcsolathoz vezet. És az egészségedre is jó hatással lesz.

 

chet

6. Nap közben is tudnak egymásról

Lehet, hogy az egész napot egymástól távol, különböző munkahelyeken töltitek és teljesen mással is foglalkoztok. Mindegy, hogy egy hívást tartasz megfelelőnek ebéd időben, vagy délután egy rövid e-mailben írod le ami veled történt, esetleg SMS-t küldesz, vagy messengert használsz, nagyon fontos, hogy akkor is kommunikáljatok, amikor külön vagytok. Így a párod tudni fogja milyen passzban vagy, mire várhat otthon és segíteni is tud.

 

sz-nyelv

7. Értik a “szerelmi jelbeszédet”

Minden embernek szüksége van szeretetre és szerelemre is.  Az emberek nem egyformán fejezik ki az érzéseiket, ezért fontos tisztában lenned azzal, hogy a párodra mi a jellemző. Próbáld ezeket megérteni és elfogadni. Öt fő kifejezésmódot különböztethetünk meg a szeretet kifejezésére: ajándékozás, a megerősítés szavai, együtt töltött idő, odaadás, és fizikai érintés. Fontos, hogy ezeket a jeleket rendszeresen használd, és azt is tudd, hogy ezek közül melyek a legfontosabbak a számodra és a partnered számára.

 

erdeklodes

8. Közös érdeklődésük van

Természetes, hogy különböző emberek más-más iránt érdeklődnek, és te sem tehetsz meg mindent ami másnak fontos, de a közös érdeklődési körök és tevékenységek nagyban erősíthetik egy pár kapcsolatát.
Ha van valami ami mindkettőtöket érdekel, akkor találjatok rá módot, hogy azt aktívan együtt tehessétek. Ha még nincs ilyen, akkor dolgozzatok rajta, próbáljatok ki új dolgokat és rá fogtok lelni.

 

fozes

9. Közösen készítik a vacsorát

A legtöbb pár elosztja a teendőket, de ha a főzés csak egyikükre marad, kihagynak egy lehetőséget, mely a kötődést erősíti. A közös főzés után nem csak az étel ízlik jobban mindkettőjüknek, az együtt főzés egy egyedi élmény és ha a párok ezt gyakran átélik, ez maga után von egy jobb kommunikációt, kreativitást és érzékiséget.

 

szeretlek

10. Minden reggel azt mondják: “Szeretlek”

Nagyon fontos, hogy a nap jól induljon, különösen ha a nap maradéka kellemetlenségeket tartogat a munkában és másfajta felelősségre kell koncentrálnunk.  Reggel azt mondani a szerettünknek, hogy “szeretlek”, vagy “legyen jó napod” egy apró figyelmesség, de sokat segít a nap idegesítő terheinek az elviselésében.

 

valtoztat

11. Nem próbálják megváltoztatni egymást

Mindenki azt szereti, ha úgy fogadják el amilyen valójában és nem kell szerepet játszania.
Egy valóban boldog párkapcsolatban mindkét ember annak szereti a másikat aki, és nem akarja megváltoztatni, mert tudja, hogy az a boldogság végét jelenti.
Ha valaki meg akarja változtatni a párját, akkor nem a másikat szereti, hanem a saját fantáziáját.[blockquote author=”” ]Köszönöm, hogy itt vagy! Megkérlek, hogy áldozz rám még néhány pillanatot és olvass tovább![/blockquote]

7 tipp a jó párkapcsolathoz.

Dóczy Sándor párkapcsolati tanácsadó vagyok.

Közel 20 éves praxissal a hátam mögött rengeteg embernek segítettem, hogy jobb párkapcsolatban élhessen. Minél több nőn szeretnék segíteni és ezért állítottam össze a “7 tipp a jó párkapcsolathoz” című anyagot. Ezt most ingyen megkaphatod.

Én írtam a Boldog Párkapcsolat Titkai című könyvet, amire rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az olvasóimtól.

Egy e-könyvet is kapsz, ami a “Boldog Párkapcsolat Titkai” című könyvem bemutatója.

Itt nincs semmi veszíteni valód. Viszont nyerhetsz egy jó párkapcsolatot.
És ezek lehetnek az első lépéseid egy sikeres élet felé vezető úton. Küldhetem az anyagot? Írd be a Nevedet, E-mail címedet és kattints a “KÜLDD LÉGYSZÍVES” gombon!
[thb_gap height=”40″]

Légyszíves segíts!

Ha tetszett amit olvastál, akkor légyszíves kattints a “Tetszik” gombra.